Zin in een uitdagende, energieke les? Probeer deze Vinyasa flow yogales eens; met als hoogtepunt de transitie van de schuine plank naar Lizard lunge. 

De les begint rustig, met het wakker en warm maken van het lichaam en een warming-up voor je polsen. Die mag je zeker niet overslaan, want tijdens de schuine plank is een serieuze belasting voor je polsen.

Schuine buikspieren

De schuine plank is een mooie uitdaging voor je (schuine) buikspieren. Span ze goed aan, om je quadratus lumborum (een korte rugspier) te ontlasten. Deze heeft de neiging het werk van je schuine buikspieren over te nemen, als je buikspieren niet goed aanspant. Met allerlei rugklachten tot gevolg.

Voor rugklachten hebben we dan wel weer een les, maar voorkomen is beter dan genezen. Een dooddoener, maar tegelijkertijd een waarheid als een koe. (Om er nog maar een andere cliché tegenaan te gooien.)

Comments are closed.