Deze yinyogales verbetert de spijsvertering en de werking van de lever.

Deze les bestaat uit twee delen. Dit is deel 1. Deel 2 vind je hier. Je kunt beide lessen combineren, maar je kunt ze ook apart van elkaar doen.

Yin yoga versterkt de werking van onze meridianen (energiebanen in ons lichaam). In deze les richten we ons op de maag-, dunne darm, dikke darm, galblaas en levermeridiaan.

Yin yoga is een zacht vorm van yoga. We doen alle poses op een passieve manier. We gaan de pose zachtjes in en komen er ook weer mindful uit. Het is oké om een stretch te voelen, maar de stretch moet minimaal zijn. We werken minder op de spieren en meer op de meridianen en de energiebanen in het lichaam. Vandaar dat we de poses langere tijd vasthouden. Net als bij gewone (yang) yoga is pijn een signaal dat we te diep gaan. Als je pijn voelt, kom uit de pose. Het mag een zeurend gevoel zijn, maar geen pijn.

Comments are closed.