Deze yin yogales verbetert de werking van je spijsvertering en lever.

Met Yin yoga verbeter je de werking van je meridianen (energiebanen) in je lichaam. Deze les is gericht op de maag-, dunne darm, dikke darm, galblaas en levermeridiaan, waardoor de les een positieve uitwerking heeft op zowel je spijsvertering als de werking van je lever.

Yin yoga is een zachte vorm van yoga. Niet je spieren, maar je meridianen en je bindweefsel (banden en je aanhechtingen) staan centraal. Vandaar dat je bij Yin yoga geen warming-up doet. Hoe kouder je spieren, hoe meer je ook je aanhechtingen en je banden strekt.

Bindweefsel

Bindweefsel heeft stretch nodig, maar wel een heel kleine stretch. In Yin yoga geven we ons over aan de zwaartekracht. We proberen zelf dus niet te stretchen, zoals bijvoorbeeld in Vinyasa flow. Onze houding is eerder passief dan actief.

Yin yoga kan oncomfortabel aanvoelen, maar mag op geen enkel moment pijn doen. Als je (scherpe) pijn voelt, kom dan iets uit de houding.

Omdat bindweefsel lange tijd nodig heeft om ietsje op te rekken, houden we de houdingen lang aan. Yin yoga is daardoor heel meditatief. Als je lange stiltes vervelend vindt, zet dan wat rustige muziek op.

Comments are closed.