Wat is Yin yoga? En als er yin yoga is, heb je dan ook Yang yoga? En waarin verschilt Yin yoga van andere vormen van yoga?

Yin Yoga is ‘de nieuwste’ vorm van yoga (eigenlijk van asana). Het wordt yin yoga genoemd, omdat het een heel zachte vorm van yoga is, die zich niet focust op de spieren, zoals de meeste yogastijlen (asana stijlen eigenlijk), maar op je bindweefsel en meridianen. In onderstaande video leg ik je precies uit hoe dat dan werkt en wat het verschil met andere yogavormen/yogastijlen is.

Het beste dat je kan doen om te weten wat Yin yoga is, is het zelf uitproberen. De eerste keer dat je een yinles doet, kan oncomfortabel zijn. Focus je daarom niet alleen op hoe je je tijdens de les voelt, maar ook in de uren erna en de volgende morgen.

Het grootste effect van yin yoga, voel je namelijk de volgende dag. Als je wilt, kan je bijvoorbeeld deze les uitproberen:

Een yin yogales om je spijsvertering te verbeteren

Of kies een kort lesje dat zich helemaal focust op je hamstrings.

Een yin yogales, speciaal voor je hamstrings.

Comments are closed.