Deze yin yogales richt zich speciaal op je hamstrings. Flexibele hamstrings helpt rugklachten voorkomen en met deze les verbeter je de flexibiliteit van je hamstrings in no-time.

Bij iedere vooroverbuiging kantelt ons bekken naar voren. Je hamstrings zitten aangehecht aan je zitbotten en aan je kuit- en scheenbeen. Als je hamstrings stijf zijn, voorkomen ze dat je bekken voorover kantelt, wat te veel stress op je onderrug geeft, met onderrugklachten als gevolg.

In Yin yoga houden we poses lang vast. We richten ons meer op het bindweefsel, dan op de spieren. Maar, in je spieren heb je heel veel bindweefsel. Dat zit als een soort beschermingslaag (fascia) om je spieren heen. Met deze les, maak je dat bindweefsel soepel en daarmee je spieren soepeler. Het effect van deze les is dus vooral flexibele hamstrings. Het gevolg; minder rugklachten.

Energie

Yin yoga richt zich daarnaast op ons ‘energiestelsel’; de meridianen. Hoe beter die functioneren, hoe meer energie we hebben. Nog een reden om deze les uit te proberen 🙂


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.