Ontspan je nek en schouders in 10 minuten met deze yogaoefeningen.

Nek en schouderklachten komen meer en meer voor. Waarom? Door onze houding. We zitten voorovergebogen achter onze computer op het werk, thuis achter de laptop of tablet en we hangen onderuitgezakt voor de televisie. Ons hoofd is ‘geschapen’ om recht op onze romp te staan; niet om voorover te hangen. Als we ons hoofd wel voorover laten hangen, komen onze nek- en schouderspieren in opstand, met als gevolg nekklachten en schouderklachten.

Deze oefeningen maken je nekspieren en schouderspieren weer soepel en helpen ze te ontspannen. Doe de oefeningen iedere avond voor je naar bed gaat. Als je tijd hebt, doe ze dan ook zodra je wakker bent.

Een andere goede optie is om ‘s morgens een korte yogasessie te doen. Dan kan zelfs in bed. Bijvoorbeeld met deze ochtendyogales.

Yoga op kantoor

Zit je veel op kantoor, achter een computerscherm of laptop, neem dan af en toe een korte pauze en ontspan je nek en schouders achter je bureau. Bijvoorbeeld met deze simpele yogaoefeningen voor achter je bureau.

Comments are closed.