Vinyasa flow is een vorm van yoga, waarbij de ene houding de andere vrij snel opvolgt en je maar weinig tijd doorbrengt in een houding. Daardoor krijg je maar weinig tijd om je de houding eigen te maken. Een verkeerde houding kan leiden tot blessures. Vandaar deze Vinyasa flow yogales met focus op basishoudingen; een langzame les, met veel oog voor alignment.

De les met basishoudingen is bedoeld voor beginners en halfgevorderden die hun alignment willen verbeteren. In iedere houding krijg je volop tips hoe je ‘m het beste kan uitvoeren, zodat je de houding goed en veilig leert.

Deze vinyasa flowles is een volledige les; dat wil zeggen dat we beginnen met een warming-up en eindigen in Savasana; de lijkhouding, waarin je helemaal tot rust komt.

Als er houdingen zijn waar je moeite mee hebt, laat dat dan in een opmerking onder de video op ons YouTube-kanaal weten. Dan besteed ik in een van de volgende videos extra aandacht aan die houding.

Al onze Vinyasa flow yogalessen en yin yogalessen zijn complete lessen. Iedere pose vereist zijn eigen warming-up en voorbereiding. Zonder dit te doen, loop je de kans om geblesseerd te raken. Vandaar dat we altijd complete lessen aanbieden. (Behalve dan in de alignment videos; onze asana tutorials.)

Comments are closed.