Een moment van rust, bezinning en ontspanning is vast wel welkom. Immers, Noord-Brabant bijna ‘op slot’, Italie ‘op slot’, Spanje ‘op slot’, Denemarken ‘op slot’. Het zijn onzekere, hectische en voor sommigen zelfs angstige tijden. Deze keer dus geen ‘actieve’ yogales, maar een meditatie. Een geleide meditatie om precies te zijn om onze malende hersenen tot kalmte te brengen.

Wat ons te wachten staat met het Coronavirus is nog maar de vraag. Yoga op Klompen wordt gemaakt door een Italiaans/Nederlands koppel, dat in Spanje woont. Catalonië gaat waarschijnlijk deze nacht nog ‘op slot’. Onze (schoon)ouders en vrienden zitten al langer in quarantaine in hun huizen in Italie. Sommigen met ouders of vrienden in het ziekenhuis; in onzekerheid of ze ze ooit nog terugzien.

Er valt veel te zeggen over hoe we onze samenleving opgebouwd hebben op de verkeerde peiler, ‘de euro’. En hoe we financiële rijkdom altijd geprevaleerd hebben boven gezondheid en geluk. Maar dat is meer een verhaal voor later. Voor als we een kentering zien in de stijging van de Corona gevallen. Dan is het tijd om de samenleving op te bouwen met de juiste kernwaarden.

Nu is het vooral een tijd om onze rust en kalmte te bewaren. En natuurlijk het zorgpersoneel te steunen, zodat die in staat zijn om zoveel mogelijk levens te redden. Vandaar een ingetogen meditatie, een moment van rust en bezinning. Meditatie kalmeert ons zenuwstelsel, helpt emoties los te laten en op adem te komen.

Mocht je trouwens meer rust willen in deze hectische tijden, probeer dan eens een Yin yogales. Of surf naar ons YouTube-kanaal en klik op de meditatie playlist.

Namaste, John

Comments are closed.