Een extra, gratis Vinyasa flow yogales voor beginners, waarin we toewerken naar Parsvakonasana, een lekkere zijwaartse stretch.

In deze tijden van Coronavirus, waarbij de yogascholen gesloten zijn, zal ik iedere week een paar extra yogalessen online zetten, zodat iedereen dagelijks yoga kan blijven doen.

Deze les is uitstekend te doen voor beginners, maar geen zorgen. Als je al ervaring hebt met yoga, is dit ook een goede les voor je. Rustig, veel extra tips en aanwijzingen om de houdingen goed te doen, maar tegelijkertijd met een lekkere pittige warming-up.

We werken in deze les toe naar Parsvakonasana, een zijwaartse buiging, die een heerlijke stretch geeft in de zij en aan de zijkant van de bil. Vooral de Gluteus Medius (zijkant bil) is een spier waar we vaak spanning vasthouden, dus in tijden als dit, verdient die wel wat extra aandacht.

Iedere les die we maken, is een complete les; of ie nu kort of lang is. Waarom? Omdat ik steeds meer yogablessures zie door mensen die alleen maar focussen op de transities in Vinyasa flow of het stoer vinden om allerlei geweldige trucjes of gecompliceerde poses te demonstreren. Iedere pose vereist echter een specifieke warming-up en voorbereiding. Als je die niet doet, is de kans groot dat je geblesseerd raakt.

Wij willen dat je heel je leven yoga doet. Yoga is immers een filosofie, een manier van leven. Geen sport. En om heel je leven yoga te blijven doen, is gezond blijven belangrijk.

Comments are closed.