Yoga Dipika is een must voor jouw yogabibliotheek. B.K.S. Iyengar, een van de grootste yogagoeroes van de laatste jaren, geeft in dit boek per asana aan hoe je in en uit de yogahouding komt, waar de houding goed voor is en wanneer je de houding vooral niet moet doen.

Veel houdingen hebben namelijk contra indicaties; redenen om de houding niet te doen. Stel; je kamp met een schildklier die te langzaam werkt. Dan is Halasana (de ploeg) misschien een houding die je over wilt slaan. Die houding bemoeilijkt de bloedstroom richting je schildklier, met als gevolg een (nog) langzamere werking van je schildklier.

Doe je zelf thuis yoga, dan is het goed om te weten welke houdingen je wel kan doen en welke niet. Iyengar vertelt het je stuk voor stuk.

Filosofie

In het boek vind je maar weinig filosofie. Iyengar bespreekt de basis, zoals het Achtvoudig pad, maar daar blijft het bij. Qua yogafilosofie is Iyengar bovendien niet de meest toegankelijke om te lezen. Vandaar dat ik in volgende videos andere boeken zal bespreken, die je beter op weg helpen als je de filosofie achter yoga wilt bestuderen. Nogmaals; Yoga Dipika is vooral een boek met uitleg over asana en pranayama.

Comments are closed.