Kun jij wel wat kracht gebruiken? Doe dan yoga voor sterke armen en schouders. In deze gratis Vinyasa les, werken we aan stabiliteit, want dat is waar yoga om draait. Een stabiele geest, in een stabiel lichaam. En stabiliteit is een combinatie van kracht en flexibiliteit.

Bakasana

In deze les werken we toe naar (en doen) Bakasana; de Kraai. Het is een uitdagende armbalans. Vervolgens proberen we Eka Pada Bhujasana, de olifantenslurf, uit. Beide zijn uitdagende yogahoudingen, maar goed te doen voor yogi’s en yogini’s die al ervaring met yoga hebben en die minimaal plank een paar ademhalingen vast kunnen houden.

Deze gratis Vinyasa flow yogales is een complete les. Zoals je misschien al gezien hebt, bieden we alleen complete lessen aan op deze website. Daar hebben we een reden voor. Het aantal yogablessures loopt in snel tempo op. Waarom? Door alle yoga challenges waar mensen aan meedoen, zonder goede warming-up en voorbereiding. En door – helaas – het aantal incomplete en slechte yogalessen die aangeboden worden.

Alle yogahoudingen zijn veilig om te doen. Tenminste, als een les goed opgebouwd is. Wat we momenteel veel zien, is RSI (repetitive strain injury) klachten in yoga. Waarom? Omdat een aantal keer een pose doen, zonder de juiste voorbereiding misschien nog niet zo heel erg is. Continu yogahoudingen doen zonder voorbereiding, is dat wel. Het gevolg: chronische blessures.

Onze lessen zijn zo opgebouwd dat je heel je leven veilig en gezond yoga kan doen.

In deze les doen we bijvoorbeeld een korte warming-up voor de polsen. Als jouw polsen meer tijd nodig hebben, probeer dan de speciale warming-up uit op ons YouTube-kanaal.

Relax

Na deze yoga voor sterke armen en schouders is het goed morgen een ontspannende les te doen. Heb je al gezien dat we ook Yin yogalessen op onze website hebben? Dat zijn uitstekende lessen om te compenseren voor alle power van vandaag.

Comments are closed.