Toe aan een beetje ontspanning? Ontstress dan met deze les Yin Yoga. Dit wordt waarschijnlijk jouw meest ontspannende Yin Yogales ooit. Het enige dat je namelijk hoeft te doen, is op je rug te liggen en een klein beetje te stretchen.

Kies dus een lekker muziekje. Eentje die jouw helpt ontstressen. Muzieksmaak is zeer persoonlijk, vandaar dat wij geen muziek onder de les zetten. Je kunt zo zelf je favoriete muziek uitkiezen en op de achtergrond draaien. Het enige dat je daarna hoeft te doen, is relaxed de les te volgend.

Yin Yoga

Yin Yoga is een heel rustige vorm van yoga. Het doel is niet je spieren stretchen, zoals in andere vormen van yoga, maar het stretchen van je bindweefsel; banden en aanhechtingen. Bindweefsel heeft echter een lange tijd nodig om op rek te komen. Vandaar dat we de yoga poses ongeveer 3 minuten vasthouden.

Geef je in de houding over aan de zwaartekracht. Je hoeft niets te doen. Je hoeft geen kracht te gebruiken. Een kleine, lichte stretch is meer dan voldoende. Minuscule beweging is goed voor je bindweefsel, maar als je te veel kracht zet, verrek je je banden en aanhechtingen.

Meridianen

Naast het bindweefsel stretchen we ook onze meridianen in Yin Yoga. De oude yogi’s zien de meridianen als ons energienetwerk. Een blokkade in onze meridianen leidt tot verminderde energie.

Wetenschappers hebben inmiddels bewezen dat ongeveer 90 procent van onze meridianen overeenkomt met ons bindweefsel. Banden en aanhechtingen zijn namelijk niet het enige bindweefsel dat we in ons lichaam hebben. Ons lijf zit letterlijk vol met bindweefsel. Iedere spier en ieder orgaan is, ‘ingepakt’ in een laagje bindweefsel. Dit is om de spieren en organen te beschermen. Al dat bindweefsel samen, vormt ons energielichaam.

Stress

Een blokkade in ons bindweefsel heeft vaak een kettingreactie tot gevolg. We voelen ons minder energiek en worden sneller moe. Als gevolg daarvan raken we sneller gestrest. Ontstress daarom met deze Yin Yogales en je voelt je in no-time weer fit.

Mocht je de smaak te pakken hebben dan vind je hier meer Yin Yogalessen op onze website.

Comments are closed.