Zin om yoga te doen met je kinderen? Dan is De Grote Dierenvriend een mooie yogales voor jouw kinderen. En natuurlijk voor jou. Het is een verhaal over een jongetje dat zijn afval op de grond gooit, totdat hij ontdekt dat al die vervuiling slechts is voor dieren. Vanaf dat moment begint hij al de rotzooi op straat op te ruimen. Zo wordt hij de Grote Dierenvriend.

Deze yogales voor kinderen kun je al doen, met kleine kinderen vanaf 3 jaar. We lezen het verhaal van de Grote Dierenvriend voor en laten jullie alle yogahoudingen zien.

Kids yoga

Deze kids yoga is niet alleen leuk om te doen, maar ook om naar te kijken, want hij zit vol met tekeningen van de Italiaanse illustratrice Chiara Carapellese.

Zoals de titel al verklapt, De Grote Dierenvriend zit vol met yogahoudingen die dieren uitbeelden. Na de les, beschik je dus over een heel arsenaal aan ‘dierenhoudingen’, zodat je daarna je eigen verhaal kan maken en met je kinderen kan spelen tijdens jullie eigen yogales.

Yoga is namelijk niet alleen gezond voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Zeker in onze drukke maatschappij. Het is opvallend en mooi om te zien hoe fijn kinderen bijvoorbeeld stilte en mediteren vinden. Vaak hebben we het idee dat ze niet stil kunnen zitten en altijd bezig willen zijn. Het tegendeel blijkt – wetenschappelijk – waar. Kinderen houden van een moment van rust en van stilte.

Daarbij biedt deze yogales, zoals elke yogales met kinderen, je een moment van puur samenzijn. Een moment van je verbinden met je kinderen. Oprechte aandacht.

Het leert je kinderen ook het belang van bewegen. Bewegen op een gezonde manier. Het is schokkend om de motoriek van tieners te zien. We leven in een computer (of beter gezegd een mobiele telefoon) tijdperk. Kinderen spelen niet meer buiten, bewegen niet genoeg meer, met alle gezondheidsproblemen van dien. Door yoga te doen met je kinderen, laat je ze van jongs af aan zien hoe lekker en leuk het is om te bewegen.

Moment voor jezelf

Mocht je daarna een moment voor jezelf willen, dan zit je bij ons goed. Voor beginners hebben we op ons YouTube-kanaal een speciale playlist met Yoga voor Beginners. Heb je al ervaring met yoga, kijk dan eens op deze site naar onze Vinyasa flow-lessen. Tenzij je alleen maar wilt ontspannen. In dat geval kies een van de Yin Yogalessen.

Veel plezier.

Comments are closed.