Welkom bij deze yogales voor beginners. In deze les werken we aan het openen van ons hart om weer wat lengte te brengen in onze borstspier (pectoralis). We doen dat met behulp van een variatie op de zijwaartse plank.

Deze les is een mooie compensatie voor ons dagelijks leven. Daarin zitten we vaak voorovergebogen zitten achter onze laptop, computer of telefoon. Of waarin we onderuit gezakt op de bank hangen. Als we achter onze computer (laptop) zitten of op onze mobiele telefoon, komen onze schouders naar voren. Dat leidt tot schouderklachten en nekklachten. Omdat ons lichaam zich altijd aanpast aan onze dagelijkse houding wordt een voorovergebogen houding het ‘nieuwe normaal’. Op den duur leidt dit tot te veel stress voor het hart. Ons hart heeft namelijk ruimte nodig om te functioneren. Als we continu onze schouders naar voren brengen, heeft het simpelweg niet de ruimte om zijn werk te doen.

Kantoorwerk

Mocht je trouwens nekpijn, hoofdpijn of schouderklachten hebben van te veel kantoorwerk, probeer dan eens de Yogales voor achter je bureau. Een andere optie is de yogatherapie-les voor nekklachten en schouderklachten.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de houding zonder steeds naar het scherm te oefen kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige youtube yoga lessen en de Italiaanse yogalessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds. Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele lessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Zelfs een ‘simpele’ pose als deze variatie op de zijwaartse plank vereist een warming-up. Daarnaast moet je je borstspieren langzaam op lengte brengen.

Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.