Klaar voor een serieuze uitdaging? Probeer dan deze vinyasa flow yogales, die opbouwt naar Dwi Hasta Bhujasana; een armbalans voor gevorderden.

Dwi Hasta Bhujasana is een leuke armbalans om mee te stoeien. De pose gaat een stap verder dan Eka Hasta Bhujasana, ook wel de olifantenslurf genoemd. Het verschil: Eka (een) heeft een been over je bovenarm, Dwi (twee) heeft beide benen over beide bovenarmen.

Dwi Hasta Bhujasana is een gevorderde asana. Het is ook een asana, waarbij lichaamsverhoudingen een grote rol spelen, met name armlengte. Mochten je armen relatief kort zijn ten opzichte van je bovenlichaam, gebruik dan een blok onder je handen.

Warming-up

De pose vereist een uitgebreide warming-up en voorbereiding. Denk aan je handen/polsen die je gewicht moeten dragen, je heupen die open moeten zijn, je core die sterk moet zijn. Vandaar dat we deze pose alleen als onderdeel van een hele les aanbieden.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

Gevaarlijke poses

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds. Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Comments are closed.