Stress, een hoofd vol gedachten? Laat stress los, met deze meditatie voor beginners. In deze meditatie gebruiken we de ademhaling om stress weg te laten vloeien.

Emoties en ademhaling zijn met elkaar verbonden. Op het moment dat we stress hebben, boos of verdrietig zijn, wordt onze ademhaling oppervlakkig en snel. Als we ontspannen zijn, is onze ademhaling diep en rustig. Het mooie is, dit wetende, kunnen we onze emoties beïnvloeden met behulp van onze ademhaling. Zodra we gestresst zijn, hoeven we alleen maar diep en rustig in- en uit te ademen en de stress zakt weg. Hetzelfde geldt voor boosheid en verdriet.

Emoties loslaten

In deze meditatie gaan we de ademhaling gebruiken om onze hersenen tot rust te brengen. Dat is de eerste stap richting het loslaten van emoties. En door onze emoties los te laten, veranderen we ons gedrag en ons gevoel.

Hoe we namelijk nu reageren, is gebaseerd op wat we hebben meegemaakt in het verleden. Ons verleden kleurt als het ware de werkelijkheid die we nu zien. Als we die werkelijkheid willen veranderen, zullen we dus onze indrukken uit het verleden moeten veranderen. Yoga helpt ons daarbij. Mediteren helpt ons daarbij. Door te mediteren kunnen we namelijk nieuw licht schijnen op oude emoties. Als we dat doen, kunnen we die oude emoties loslaten.

Regelmaat

Regelmaat is het geheim achter elk succes. Wil je inderdaad oude emoties loslaten, dan is het belangrijk dat je regelmatig mediteert. Op ons YouTube-kanaal vind je een Playlist met meditaties.

Een andere manier om emoties los te laten, is door asana te doen. We houden spanning vast in ons lichaam. Door ons lichaam te bewegen, kunnen we die spanningen loslaten.

Probeer daarom ook eens een Vinyasa flowles of een Yin Yogales. Deze Yin Yoga les is bijvoorbeeld speciaal gemaakt om emoties los te laten.

Veel plezier met deze meditatie voor beginners.

Comments are closed.