Is yoga nog redelijk nieuw voor je, maar je kunt wel een uitdaging gebruiken, probeer deze yogales dan eens. We werken toe naar Kakasana, een armbalans. Kakasana, de kraai, is een leuke houding om mee te spelen. Kracht en lef komen hier samen.

Kakasana is een pose, die je inzicht geeft in jezelf. Durf je het aan om op je handen te leunen, of ben je bang om op je neus te vallen? Ben je sterk genoeg? En flexibel?

Spiegel

Yoga is een spiegel. Elke houding laat ons in die spiegel kijken. Wat voel ik? Waarom voel ik het? Veroordeel ik mezelf omdat ik deze pose wel of niet kan doen? Kakasana is een serieuze, diepe blik in die spiegel.

Maar zoals altijd met yoga, er is geen goed of fout, wat de houding betreft. Alleen doen of niet doen. Mocht deze armbalans nu niet lukken, perfect. Misschien lukt het volgende keer wel. Het zegt niet dat je ‘m niet kan, alleen dat je er nu nog niet klaar voor bent. Lukt die wel, ook perfect. Niet meer, niets minder.

Aan het begin van de les leg ik Kakasana kort uit, daarna doen we de kraai tijdens de yogales. Wil je een uitgebreidere uitleg, kijk dan naar de volledige tutorial.

Kakasana of Bakasana

Kakasana en Bakasana, de kraai en de kraanvogel, zijn 2 verschillende poses. Maar ze lijken heel veel op elkaar. Kakasana is met gebogen armen, Bakasana met gestrekte armen. Dat is het hele verschil. Je armen strekken vereist meer controle, vandaar dat we met Kakasana beginnen.

Yogales Nederlands

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds. Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.