Utthita Hasta Padangusthasana is een staande, uitdagende balanshouding en hamstringstretch ineen. Het is peakpose in deze yogales voor beginners.

Utthita Hasta Padangusthasana betekent de uitgestrekte hand-naar-grote-teen houding. Soms wordt de pose ook wel Eka Hasta Padangusthasana genoemd; de hand-naar-grote-teen houding op een (eka) been.

Wat de houding lastig maakt, is dat het een een balanshouding is en een hamstringstretch. In heb begin kan het fijn zijn om een yogariem, gewone riem of sjaal te gebruiken om je been in de lucht te houden. Een andere optie is je knie buigen. Naarmate je flexibeler wordt, kan je je been strekken en vervolgens steeds hoger optillen.

Eerste yogales

Dit is waarschijnlijk niet de yogales die je als eerste wilt doen. Utthita Hasta Padangusthasana is een beetje een te uitdagende balanshouding als je nog nooit yoga gedaan hebt. In dat geval, klik dan op de playlist Yoga voor Beginners op ons YouTube-kanaal en begin bij de eerste video en werk de playlist op je gemakje af.

Is Vinyasa flow te pittig voor je? Geen zorgen, we bieden ook Yin Yogalessen aan. Lekker ontspannend, lekker rustig, maar nog steeds goed voor lichaam en geest.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse youtube yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

Yoga is gezond

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.