Het belangrijkste in yoga is het dagelijks doen, maar om iets dagelijks te doen, moet je er wel plezier in hebben. Vandaar deze yogales, een Vinyasa flow les, waarin we lekker spelen met Pincha Mayurasana; de onderarm stand.

Om Pincha Mayurasana te doen, heb je sterke schouders en sterke buikspieren nodig en lengte in je hamstrings. Daar gaan we in deze les dus aan werken.

Pincha Mayurasana is een houding voor gevorderden. Net zoals deze les een les voor gevorderden is. Ben je beginner, neem dan eens een kijkje in de Playlist Yoga voor Beginners op ons YouTube-kanaal. Op zich is deze les niet heel moeilijk, maar hij vereist wel de nodige kracht.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse youtube yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

Yoga is gezond

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.