Hoe is het met jouw six pack? Kun jij wel wat extra buikspieren gebruiken? Doe dan deze buikspieren uitdaging. Het is de eerste die ik maak, dus we beginnen ‘makkelijk’.

Okay, een six pack is misschien iets te veel van het goede. Leuk, maar niet voor iedereen haalbaar. Maar dat neemt niet weg dat een paar sterke buikspieren gezond zijn. Als je buikspieren in goede conditie verkeren, verklein je de kans op rugpijn, schouderklachten en nek- en hoofdpijn.

Buikspieren challenge

Bovendien; Patanjali spreekt in zijn yoga sutras altijd over stabiliteit. Dat is waar yoga om draait. Niet flexibiliteit, maar stabiliteit. Kun jij fysiek en mentaal stabiel blijven te midden van een storm? Dat kan een letterlijke, maar ook een figuurlijke orkaan zijn.

Voor die fysieke stabiliteit heb je dus een sterke core nodig. Sterke rugspieren, sterke buikspieren. Vandaar deze buikspieren uitdaging/ buikspieren challenge. Durf jij ‘m aan?

Yoga is gezond

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en Yin Yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.