Tijd voor een nieuwe uitdaging; Parsva Bakasana; de zijwaartse kraanvogel. Deze pose is het vervolg op Kakasana, de eerste armbalans in onze serie Yoga voor Beginners.

Parsva Bakasana voegt een extra element toe aan Kakasana en Bakasana. Waar Kakasana naast balans vraagt om kracht, komt daar in Parsva Bakasana ook nog eens een diepe twist bij.

Perfectie

Probeer ‘m uit, maar vergeet niet; het gaat niet om perfectie. Het gaat niet om het kunnen doen van de pose, yoga draait om de weg er naar toe. Yoga maakt ons bewust van ons lichaam en hoe we ons bewegen. Vaak is onze houding onbewust. Denk maar aan hoe je vaak onderuit hangt op de bank. Yoga helpt ons om ons weer bewust te worden van ons lichaam, van onze houding en hoe ons onderbewuste gedrag invloed heeft op onze gezondheid. Denk daar voor bijvoorbeeld aan rug- en schouderklachten.


Nederlandse yogales

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.