We houden veel stress vast op onze heupen. Denk simpelweg maar aan het gezegde ‘met samengeknepen billen’. En niet alleen stress, maar ook de emoties die daarmee gepaard gaan. Yoga kan ons helpen om stress en emoties los te laten door simpelweg de spieren in het gebied waar we die stress en emoties vasthouden te stretchen.

Je kunt het een beetje vergelijken met een schoudermassage, als je nek en schouders vastzitten door stress. Alleen in plaats van dat iemand je de massage geeft, doe je het nu zelf met behulp van asanas (yogahoudingen).

Mentale kant

Deze Yoga voor Beginners is dus op het eerste gezicht een fysieke les. We doen allerlei yogahoudingen voor de heupen. Maar er zit ook een mentale kant aan. De houdingen hebben namelijk een tweede werking; het loslaten van emoties en stress.

Het is de ‘onzichtbare’ werking die yoga heeft en de reden dat yoga vaak zo lekker voelt en dat mensen die vaak yoga doen zich evenwichtiger, minder emotioneel en minder gestresst voelen.

Rol dus lekker je mat uit en open je heupen met deze Vinyasa flow yogales, die onderdeel vormt van onze Yogales voor Beginners serie. Om eerlijk te zijn, denken we dat het ook een lekkere les is als je al meer ervaring met yoga hebt. Maar als je liever kiest voor een ‘hoger’ niveau, neem dan een kijkje in onze Vinyasa flow sectie.


Yogahouding

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.