Deze rustige, yin yogales helpt je om je rug los te maken en soepel te houden. In deze les stretch je je onderrug, bovenrug en zelfs je heupen en hamstrings. Je heupen en hamstrings zorgen namelijk voor veel rugklachten.

Yin Yoga is een zachte, rustige vorm van yoga, waarin we poses lang vasthouden. Deze vorm van yoga richt zich minder op je spieren en meer op je aanhechtingen, banden en energiebanen.

Rugklachten

Mocht je lichte rugklachten hebben, is dit een fijne les om te doen. Als je een stijve rug hebt, of vaak last van je rug, doe deze les dan regelmatig om rugpijn te voorkomen en je rug soepel te houden

Overigens, bij ernstige rugklachten, overleg met je dokter of het goed is om yoga te doen.

Les met muziek

Fred Westra, een Nederlandse componist, maakte de muziek die je bij de les hoort.
Je vindt zijn muziek op iTunes.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow en Yin yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Leave a Comment