De Opwaartse hond (de Hond met het hoofd omhoog) is een yogahouding die vaak tot blessures leidt, omdat veel studenten ‘m verkeerd uitvoeren. Ze ‘hangen’ of in hun schouders of in hun onderrug. In deze Yoga tutorial leggen we precies uit hoe je de Opwaartse hond (Urdhva Mukha Svanasana) doet, zonder geblesseerd te raken.

Als deze yogapose lastig is voor je, vervang ‘m dan tijdens je yogales door de Cobra.

De Opwaartse Hond komt vaak voor in onze lessen. Omdat in deze pose de juiste houding heel belangrijk is, besteden we er in deze tutorial speciale aandacht aan. Ook het losmaken van je rug, is belangrijk, voordat je de houding doet. Vandaar dat onze lessen daar altijd mee beginnen. Wil je de houding nu uitproberen, doe dan bijvoorbeeld eerst de les om soepel achterover te buigen.


Yogeles Nederlands

Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales en tutorial – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses.

Blessure vrij

We willen hier, bij Yoga op Klompen, dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds. Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen.

Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.