Tijd voor een yogales voor gevorderden. Tijd voor een lange yogales, tijd voor de Opwaartse Boog (Urdhva Dhanurasana). Kortom, tijd voor een uitdaging.

Urdhva Dhanurasana is een van de meest uitdagende yogahoudingen die er zijn. Waarom? Omdat er heel veel in je lichaam gebeurt als je de Opwaartse Boog (het wiel / de boog achterover) doet. Je quadriceps, iliopsoas, buikspieren en borstspieren stretchen. Je hebt kracht nodig in je armen en benen, om maar een paar dingen te noemen. Vandaar dat het belangrijk is om de tijd te nemen om deze pose te doen en dat vraagt dus om een lange les.

Yogahouding

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Yogablessures

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Leave a Comment