Zin in een uitdaging? Probeer dan deze yogales eens met een Arm Balance Trio, met als ‘hoogtepunt’ de transitie van Bhujasana in Astavakrasana in Koundinyasana II.

Deze Vinyasa flow yogales is een slow flow, wat inhoudt dat we tijdens de les wat langer in de yogahoudingen staan. Op die manier kun je nog meer naar binnen keren en nog meer je lijf voelen. Tegelijkertijd is de les een flink uitdagende les, omdat we toewerken naar 3 armbalans asanas die in elkaar overvloeien: Bhujasana, Astavakrasana en Koundinyasana II. Die laatste pose ken je onder meer van deze les.

Proberen is wat telt

Zoals altijd; het gaat er niet om dat je de houdingen perfect uitvoert. Het gaat om proberen. Yoga is een weg, zo ook asana. Hoe vaker je een pose doet, hoe makkelijker die wordt, hoe meer je over een pose ontdekt, want naarmate jouw lijf flexibeler wordt, ontdek je dat de asana – ook de simpelste – op verschillende delen van je lichaam werkt en dat ook je energie verandert door bepaalde asanas te doen.


Nederlandse yogales

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse youtube yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier

Comments are closed.