Als je een ‘zwakke rug’ hebt, kun je wel wat extra buikspieren gebruiken om rugklachten te voorkomen. Tegelijkertijd als je een ‘zwakke rug’ hebt, zijn buikspieroefeningen vaak het laatste waar je aan wilt denken. Daarom is er nu een Buikspieren Challenge met oefeningen die je rug niet belasten.

Rugklachten voorkomen

Sterke buikspieren helpen rugklachten voorkomen. (Een strakke buik of platte buik is slechts het gevolg van sterke buikspieren. Het doel is rugklachten voorkomen.) Maar als je al rugklachten hebt, zijn buikspieroefeningen vaak niet de oefeningen waar je op zit te wachten. Immers, veel buikspier oefeningen zijn belastend voor je (onder)rug. Vandaar deze uitdaging, waarin we alleen maar oefeningen doen, die niet (te) belastend zijn voor je onderrug.

Om problemen te voorkomen; span goed en je buikspieren en je bekkenbodemspieren aan.

Lengte

Om je buikspieren weer ‘op lengte’ te brengen na de les, zou je bijvoorbeeld een yogales kunnen doen met lichte achteroverbuigingen.

Meer buikspieren

Sterke buikspieren zijn van essentieel belang voor een goede houding. Vandaar dat we iedere maand een Buikspieren uitdaging voor jullie maken. Je vindt ze in onze speciale Buikspieren playlist op ons YouTube-kanaal. Daar kun je ook een reactie achterlaten. Op het voor ons overzichtelijk te houden, kiezen we er voor alle reacties of via YouTube te ontvangen of via ons contactformulier hier op deze website.

Comments are closed.