Dit keer een heel speciale les; een Stoel Yoga les met Paula Jap Tjong, van Stoelyoga Nederland.

Yoga is voor iedereen: jong, oud, dik, dun, flexibel en niet flexibel. Yoga is eigenlijk gewoon goed zorgen voor je lichaam en geest. Niets meer, niets minder.

Flexibiliteit niet vereist

Soms zijn er mensen die denken dat je flexibel moet zijn om yoga te kunnen doen. Niets van waar. Flexibiliteit (zowel fysiek als mentaal) is een gevolg van het doen van yoga; geen vereiste. Het enige dat je voor yoga nodig hebt, zijn wat makkelijk zittende kleren. Meer niet.

Leeftijd speelt ook geen rol. Iedereen kan yoga doen. Probeer de les daarom snel uit. En als je ‘m lekker vindt, probeer dan ook deze stoel yoga les eens. Of onze speciale yogales voor op kantoor, die je ook gewoon op je stoel doet.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales, naast de Engelstalige en Italiaanse youtube yoga lessen die we op onze andere kanalen aanbieden.

Yoga is voor altijd

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Comments are closed.