Welkom bij deze Buikspieren Uitdaging September.

Sterke buikspieren helpen rugklachten voorkomen. (Een strakke buik of platte buik is slechts het gevolg van sterke buikspieren. Het doel is rugklachten voorkomen.) Maar als je al rugklachten hebt, zijn buikspieroefeningen vaak niet de oefeningen waar je op zit te wachten. Immers, veel buikspier oefeningen zijn belastend voor je (onder)rug. Vandaar deze uitdaging, waarin we alleen maar oefeningen doen, die niet (te) belastend zijn voor je onderrug.

Bekkenbodemspieren

Om problemen te voorkomen; span goed en je buikspieren en je bekkenbodemspieren aan bij het doen van deze Buikspieren Uitdaging September.

Buikspieren spelen een grote rol in yoga. Yoga draait namelijk om stabiliteit, niet om flexibiliteit. Buikspieren vergroten onze stabiliteit en helpen ons gezond te blijven in ons dagelijks leven.

Vandaar dat wij iedere maand een Buikspieren Uitdaging maken. Je vindt ze allemaal in onze YouTube-playlist en natuurlijk hier op deze website.

Beginners Yoga cursus

Naast Buikspieren Uitdagingen, maken we ook Vinyasa flow en Yin yogalessen. Zo vind je onder andere een Beginners Yogacursus op ons YouTube-kanaal. Mocht yoga nieuw voor je zijn, probeer eens een lesje uit. We helpen je stap-voor-stap op weg.

Ben je al een ervaren yogi? Waag je dan eens aan onze Vinyasa flow yogalessen voor gevorderden, zoals bijvoorbeeld deze les, waarin we toewerken naar Astavakrasana.

Veel plezier

Comments are closed.