Niet een ander is onze grootste criticaster, maar wijzelf. Tenminste, dat geldt voor de meesten van ons. Wij zijn kei goed in onszelf te veroordelen. Waarom, omdat we niet voldoen aan het ideaal dat we van onszelf in ons hoofd hebben. Maar waar is dat beeld op gebaseerd?

We zien de wereld, zoals we geleerd hebben om ‘m te zien. We zijn namelijk het product van onze opvoeding. Onze ouders, leraren, vrienden, de media, televisie en tegenwoordig social media bepalen ons beeld van de wereld en – erger nog – ons beeld van onszelf. Yoga helpt ons deze ‘filter’ te ontdekken en te zien.

En zodra we bewust zijn van onze perceptie, kan je stoppen met (jezelf te) veroordelen. Minder oordelen, leidt tot minder emoties en minder stress.

Rust aan je hoofd

Dus als jij wel wat rust aan je hoofd kunt gebruiken, doe dan mee met deze yoga voor beginners meditatie.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales of specifieker, een Nederlandse meditatie. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales of meditatieles Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen.

Deze meditatieles maakt onderdeel uit van een 4 weekse yogacursus voor beginners. Je vindt die cursus in onze YouTube-playlist Yoga voor Beginners.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.