Asana is de bekendste stap van het Achtvoudig yoga pad. Sterker nog; voor veel yogis is Asana synoniem aan yoga. Veel yogi’s beoefenen asana, de yogahoudingen, maar geen meditatie of pranayama, laat staan yama en niyama.

Sterker nog duizenden en duizenden ‘yogi’s’ hebben helemaal geen weet van het Achtvoudig pad of van het simpele feit dat Asana maar een heel, heel klein onderdeel is van yoga. Kortom; tijd voor een video. Om precies te zijn een video over wat asana wel en wat het niet is.

Playlist Achtvoudig pad

De andere videos over het achtvoudig pad, vind je in onze playlist Het Achtvoudig Pad op YouTube.

Mocht je na de video zin hebben om yoga te doen, we hebben zowel Vinyasa Flow als Yin Yogalessen voor je. Al onze lessen zijn Nederlandstalige yogalessen. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

Ingewikkelde transities

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

PS: Je vindt ons ook op: Instagram. https://www.instagram.com/yoga_op_klompen/

Comments are closed.