Boeddha in 5 weken, geschreven door de Italiaanse psycholoog en filosoof Giulio Cesare Giacobbe is misschien geen yoga, yogaboek, maar wel een heel interessant boek om te lezen. Giacobbe neemt je mee op een reis van 5 weken, waarin je vooral naar jezelf gaat kijken. Immers; wat een ander zegt of doet, is voor rekening van die ander, maar hoe jij daarop reageert is voor jouw rekening.

Kortom; het draait allemaal om je ‘mind’, om je hersenen, om hoe je ergens mee omgaat. Boeddha doceerde dit, daarom zien de oude yogi’s hem ook als een yogi, want de wijsheid die Boeddha ontdekte, is dezelfde wijsheid achter yoga.

Yoga is geen sport

Zoals we al vaak gezegd hebben; yoga is geen sport, yoga is een filosofie; een manier van leven. Mocht je je in die manier willen verdiepen, dan is Boeddha in 5 weken absoluut een aanrader.

In deze video vertel ik je iets meer over dit boek. Andere interessante yogaboeken vind je in onze ‘yogabibliotheek’.

Verder vind je op dit kanaal heel veel yogalessen; allemaal in het Nederlands. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales Nederlands gesproken soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar onze online yogalessen.

Vinyasa flow yogalessen

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en yin yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram

Comments are closed.