Helpt yoga om af te vallen? Het is een van de vragen die ik het vaakst krijg. Het antwoord is ‘ja’. Afvallen met yoga kan. Alleen, dan moet je wel een pittige yogales doen. Bijvoorkeur een Vinyasa flow yogales, zoals deze. Tenminste…. als je al wat ervaring met yoga hebt. Is yoga nieuw voor je, dan kan je beter bij het begin beginnen en op onze Playlist Yoga voor Beginners klikken op ons YouTube-kanaal.

Hetzelfde geldt voor diegenen die meer dan een paar kilo te veel hebben. Yoga is een perfecte manier om die kilo’s kwijt te raken, maar bouw het langzaam op. Je lichaam heeft de tijd nodig om weer in vorm te komen.

Te veel afvallen

Bovendien; je kan ook te veel kilo’s in te korte tijd kwijtraken. Dat klinkt misschien raar als je af wilt vallen, maar het is echt zo. Je huid heeft namelijk de tijd nodig om zich aan te passen aan ‘minder vet’ op je lichaam. 1 kilo per week is daarom meer dan voldoende. Dus beter 1 kilo per week en 25 weken volhouden dan binnen een maand 15 kilo kwijtraken.

Deze yogales is voor diegene die al ervaring hebben met yoga en een paar kilo’s teveel hebben. De les is dynamisch, pittig, waardoor je de nodige calorieën verbrandt. Maar, yoga is geen sport. En juist daarom helpt het je om af te vallen of op gewicht te blijven. Dat heeft onder andere te maken met je spijsvertering en stress. Hoe dat precies zit, vertel ik je aan het einde van de les.

Nederlandse yogales

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales, Nederlands gesproken, soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken. Vandaar deze online yogales.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.