Wie jarig is trakteert; en die traktatie is deze vinyasa flow yogales voor gevorderden, waarin we toewerken naar de Schildpad (Kurmasana).

De schildpad is een heel diepe vooroverbuiging, maar niet alleen dat. Kurmasana opent ook de borstkas, doordat beide armen zowel naar buiten als naar achteren gaan door de druk van de benen op de bovenarmen.

Kurmasana is een gevorderde pose, omdat je en flexibel moet zijn in je hamstrings en in je rugspieren, bilspieren, adductoren en borstspieren.

Zonnegroet

Om deze pose veilig te kunnen doen, is het belangrijk dat je goed warm bent. Vandaar dat we een uitgebreide ‘warming-up’ doen, met behulp van 2 variaties op de Zonnegroet en 3 sets mountain climbers. Daarna werken we aan het creëren van lengte in zowel je hamstrings, adductoren, bilspieren, rugspieren als borstspieren.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales, Nederlands gesproken, soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.


We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Yoga is gezond

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.