Deze Yin Yogales helpt je om je (lage) rugpijn te verhelpen / te verlichten. Lage rugpijn wordt vaak veroorzaakt door de quadratus lumborum, een korte rugspier tussen je bekken, onderste ribben en wervelkolom, en de spieren aan de zijkant van je billen; gluteus medius.

In deze les stretchen we die spieren. We doen dat met Yin yoga poses, dat zijn poses die we lang vasthouden. We richten ons namelijk niet zo zeer op de spieren zelf, maar meer op de aanhechtingen, de pezen in de onderrug.

Bindweefsel

Pezen zijn gemaakt van bindweefsel. In tegenstelling tot spieren heeft bindweefsel de tijd nodig om op rek te komen. Vandaar dat we de poses 3 minuten vasthouden. Rugpijn wordt niet alleen veroorzaakt door de spieren, maar ook door de aanhechtingen. We hebben verschillende rugpijn lessen online die je spieren in goede conditie houden. Deze les richt zich op de pezen.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow en Yin yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Yoga houdingen

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.