Hoe doe je een vooroverbuiging in yoga, zonder geblesseerd te raken? Het lijkt zo simpel om een vooroverbuiging te doen, toch zit er een risico aan. In deze video leg ik je precies uit wat de juiste houding / alignment is en hoe je blessures voorkomt.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Om precies te zijn, een anatomieles. Het is altijd lekker om yoga te studeren, maar zelfs als je Engels goed is, is een les, Nederlands gesproken, soms net wat gemakkelijker te volgen.

Anatomie

Naast anatomie- en alignmentlessen geven we op dit kanaal asanalessen. We doen dat al meer dan 10 jaar. Al onze Vinyasa flow yoga en yin yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’.

Geef jezelf tijd

Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.