Pratyahara is de start van de weg naar binnen van een yogi. Het is het vijfde stap van het Achtvoudig yoga pad en misschien – in onze huidige tijd – wel de belangrijkste.

Waarom? Grofweg betekent Pratyahara controle van de zintuigen. In deze video leg ik je uit waarom juist nu Pratyahara zo ontzettend belangrijk is.
Pratyahara is onderdeel van het Achtvoudig pad, zoals beschreven door Patanjali in zijn Yoga Sutra’s.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse les. Het is altijd lekker om yoga te doen en yoga filosofielessen te volgen, maar zelfs als je Engels goed is, is een les – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen.

Anatomie en filosofie

We geven al meer dan 10 jaar yogales; asana, anatomie en filosofie. Al onze Vinyasa flow en Yin yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.