Zin om te ontspannen? Doe dan mee met deze super ontspannende Yin Yogales in het Nederlands. Een echte Knuffel Yoga les. Of eigenlijk een restorative yogales, maar die term is nog niet zo heel erg bekend in Nederland. Het verschil? In yin yoga stretchen we ons bindweefsel, in restorative yoga geven we ons over aan de zwaartekracht en ontspannen we totaal. Het is een ideale manier om weer op krachten te komen na een stressvolle periode.

In deze les maken we gebruik van een yogabolster. Mocht je daar niet bekend mee zijn, het is een rol, een soort kussen, waar je lekker op kunt liggen. En omdat het een ‘soort kussen’ is, is een echt kussen of een dekbed ook geschikt. Je hoeft dus niet naar de winkel te rennen om een yogabolster aan te schaffen. 🙂

Relaxte muziek

Om de les nog ontspannender te maken, zet je favoriete, relaxte muziek op. Muzieksmaak is verschillend van persoon tot persoon, vandaar dat we er in deze les voor gekozen hebben om geen muziek in de achtergrond te hebben. Nu kan jij lekker luisteren naar je favoriete ‘tunes’.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

Yogales

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram

Comments are closed.