Dharana – focus, dat is de 6e stap van het Achtvoudig Pad in Yoga. Dharana is de laatste stap op weg naar meditatie. Het is de manier om onze gedachten tot rust te brengen. Meditatie is daar het logische gevolg van.

Meditatie is namelijk niet iets wat je doet, het is een staat. Net als slapen dat is. Als je rustig in bed gaan liggen en diep inademt en uitademt, val je vanzelf in slaap. Met meditatie werkt het precies hetzelfde. Zodra we onze hersenen tot rust brengen is meditatie het gevolg.

Focus op een ding

Dharana – focus, leert ons om onze aandacht op een punt te richten. In deze video leg ik je uit hoe je dat doet en geef ik je voorbeelden van wat dat ene punt kan zijn.

Yoga is een filosofie, een manier van leven. Het Achtvoudig Pad is een interpretatie van die filosofie; de voornaamste.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram

Comments are closed.