Een twist, een yogahouding, waarin je een draaiende beweging maakt, is misschien wel dé houding waarin veel yogaleerlingen onderrug blessures oplopen. Waarom? Omdat ze de twist verkeerd uitvoeren of omdat de yogaleraar haar/zijn leerling dieper wil laten twisten en dat verkeerd doet.

Maar hoe doe je een twist in yoga, zonder geblesseerd te raken? Dat leg ik je in deze video uit. Kijk ‘m en voorkom onderrugproblemen en SI-klachten.

Nederlandse yogales

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen en goed om yoga alignment videos te kijken, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding/uitleg zonder naar het scherm te moeten kijken of woorden op te moeten zoeken. Vandaar deze online yogales.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Yogablessures

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

Je vindt ons ook op Instagram.

Comments are closed.