Waarom kan ik niet naar voren stappen in Downward Facing Dog? Dat is een vraag die ik vaak krijg. Het heeft simpelweg te maken met lichaamsverhoudingen. In deze video leg ik je het stap voor stap uit en geef ik je tips hoe je wel naar voren kan stappen.

Om je te helpen met yoga, maken we geregeld uitlegvideo’s voor specifieke asana (yogahoudingen/yogaposes). In yoga is het altijd belangrijk dat je de yogapose aanpast aan jouw lichaam, nooit jouw lichaam aan de yogahouding.

Nederlandse yogales

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga en Yin yogalessen lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Hele les

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier

Comments are closed.