Dhyana betekent Meditatie. Het is de zevende stap van het Achtvoudig Pad. Meditatie is misschien wel de belangrijkste stap van het achtvoudige pad. Het is de ultieme stap van ‘de weg naar binnen’.

Meditatie helpt ons om ons onderbewuste te onderzoeken. In ons onderbewuste liggen al onze diepe emoties, onverwerkte emoties opgeslagen. Dat klinkt misschien vaag. Geen zorgen, in deze video over Dhyana leg ik het je uit; gebaseerd op Westerse wetenschap.

Yogafilosofie

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze filosofielessen zijn een combinatie van Oosterse filosofie en Westerse wetenschap. Het is die combinatie waarin ik me specialiseer.

Naast de filosofielessen vind je ook asanalessen op deze website. Al onze Vinyasa flow en Yin yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Gezond blijven

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier

Comments are closed.