Een Groente en Fruit Yogales! Wat? Een Groente en Fruit yogales om je spijsvertering te verbeteren.

Oke, leg ik uit: De Verenigde Naties hebben het jaar 2021 uitgeroepen als het internationale jaar van fruit en groente, om mensen bewust te maken van het belang van goede voeding. En als yogis omarmen we dat idee maar al te graag. Immers; yoga en Ayurveda (de Indiase gezondheidsleer) gaan hand in hand. En Ayurveda stelt; Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding. Net zoals de Griekse filosoof Hippocrates dat al deed. Immers, groente en fruit hebben een helende, medische werking.

Chocolade

Niet voor niets eten we graag chocolade als we verdrietig zijn. Chocolade heeft een kalmerende werking. Yoga maakt ons meer bewust van ons lichaam en daarmee van wat we in ons lichaam stoppen. Immers, je bent daadwerkelijk wat je eet. Je hersens-, hart en spiercellen worden gemaakt van wat je naar binnen stopt. Dus aan jou de keus: wil je gezonde cellen, gemaakt van groenten en fruit of wil je ‘bagger cellen’, gemaakt van chemische troep, die door moet gaan voor eten, zoals veel E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen?

In deze Groente en Fruit yogales voor een goede spijsvertering, laten we ons inspireren door kiwis. Kiwis stimuleren onze spijsvertering. Hetzelfde effect bereiken we in yoga door een kriya te doen, die Agni Sara heet. Dit is een pompende beweging met onze buik.

ReYoga

De Groente en Fruit Yogalessen zijn een idee van ReYoga, een klein, Italiaans bedrijf dat yogamatten en yogaprops maakt van gerecycled materiaal. De Italiaanse voedingsdeskundige Natalia Realini heeft de groenten en fruit geselecteerd voor deze serie, op basis van hun medicinale werking. Wij hebben de yogalessen voor jullie ontworpen.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding, of in dit geval de kriya, zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Yogablessures

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier

Comments are closed.