Dit is een speciale yogales voor hardlopers, maar geen zorgen zelfs als je geen hardloper bent, kun je deze yogales doen.

Wat maakt deze yogales bijzonder geschikt voor hardlopers? De oefeningen die we doen. We focussen ons op de kuiten, hamstrings, quadriceps en iliopsoas; stuk voor stuk spieren die we bij het hardlopen veel gebruiken.

Maar, we doen meer. We brengen ook lengte in de rugspieren, aangezien die veel te lijden hebben als we in kou en/of regen hardlopen en we versterken de buikspieren om onze balans en stabiliteit te verbeteren. Aan de andere kant zijn er juist oefeningen die we niet doen. Als hardloper willen we namelijk een functionele stijfheid van onze enkel- en kniebanden. Vandaar dat we een aantal oefeningen vermijden.

Na het hardlopen

Je kunt deze Yogales voor hardlopers ook heel goed doen na het hardlopen. In dat geval sla je de warming-up gewoon over. Heb je een rustdag? Probeer dan eens een van onze yin yogalessen als ‘actieve’ rust: En voor je core stabiliteit is het goed om wat extra buikspieroefeningen te doen, naast het lopen.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en Yin yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier

Comments are closed.