Hoe doe je een Zijwaartse buiging in Yoga? Zijwaartse buigingen zijn super belangrijk. Er zijn er niet heel veel in yoga, wat het extra belangrijk maakt om ze goed te doen. Tenminste, als je schuine buikspieren, grote rugspier en de spieren aan de zijkant van je billen in goede conditie wilt houden. In deze video leg ik je uit hoe je ze doet.

Om ze goed te doen, moet je wel weten waar je precies op moet letten. Door een slechte alignment veranderen veel zijwaartse buigingen namelijk in vooroverbuigingen. In deze les geven we aan waar je op moet letten.

Vinyasa flow

Naast lessen waarin we de yogahoudingen uitleggen, hebben we Vinyasa flow (dynamische) en Yin Yogalessen (heel rustige) voor je. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier

Comments are closed.