Padma Mayurasana, Lotus Peacock pose, is een van de meer uitdagende yogahoudingen. Het is een combinatie van balans, kracht en flexibiliteit. In deze Vinyasa flow yogales proberen we ‘m uit.

De houding is niet voor iedereen weggelegd, omdat niet iedereen Lotus kan. Dit heeft simpel te maken met de uitdraai van je dijbeen in de heupkom. Daarnaast heb je een zekere mate van flexibiliteit nodig in je polsen, aangezien je hele lichaamsgewicht op je polsen rust.

Positie vingers

Plaats je vingers in Padma Mayurasana of naar voren of naar achteren. Kijk wat jou de meeste stabiliteit geeft. Beide opties zijn goed. Plaats je ellebogen in je buikspieren en span je buikspieren zo hard mogelijk aan.

Om je balans te vinden in deze Lotus Pauw-houding kun je wat ‘spelen’ met je ellebogen door zeverder naar voren of naar achteren te plaatsen. Wat de beste optie is, is afhankelijk van de verhouding tussen je bovenlijf en benen.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow en Yin yoga lessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Hele yogalessen

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

PS: Je vindt ons ook op Instagram

Comments are closed.