Verminder stress door je Iliopsoas, een diepliggende ‘rugspier’ te ontspannen met behulp van deze yogales. De Iliopsoas is de spier die we (onbewust) als eerste aanspannen als we stress hebben. Door de spier te ontspannen, kunnen we stress loslaten.

Stress is bedoeld om ons te beschermen tegen gevaar. Een tijger die ons als lekker toetje ziet bijvoorbeeld. Stress is niet bedoeld om chronisch te zijn. Echter, in onze huidige maatschappij, waarin we allemaal ‘bovenop elkaar’ wonen, in de file staan, er altijd lawaai is om ons heen, social media constant onze aandacht vraagt en bazen willen dat we overuren draaien, zijn we vaak chronisch gestrest. Een gevolg is dat onze iliopsoas voor lange tijd aangespannen is. En dat zorgt er voor…. oke, dat leg ik je in deze video uit, waarin we ook de Iliopsoas actief ontspannen.


Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

Vinyasa flow yoga

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga lessen en yin yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

PS: Je vindt ons ook op Instagram

Comments are closed.