Deze geleide meditatie helpt je omgaan met (chronische) fysieke pijn en fibromyalgie.

Meditatie is een krachtige manier om pijnklachten te verminderen, is wetenschappelijk bewezen. Voorafgaand aan de meditatie doen we een ademhalingsoefening die ons zenuwstelsel kalmeert en dus stress vermindert.

Internationaal jaar van groente en fruit

Deze meditatie maakt onderdeel uit van onze Groente en Fruit yogalessen. De Verenigde Naties hebben het jaar 2021 uitgeroepen als het internationale jaar van fruit en groente, om mensen bewust te maken van het belang van goede voeding. En als yogis omarmen we dat idee maar al te graag. Immers; yoga en Ayurveda (de Indiase gezondheidsleer) gaan hand in hand. En Ayurveda stelt; Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding. Net zoals de Griekse filosoof Hippocrates dat al deed. Immers, groente en fruit hebben een helende, medische werking. Niet voor niets eten we graag chocolade als we verdrietig zijn. Chocolade heeft een kalmerende werking.

Yoga maakt ons meer bewust van ons lichaam en daarmee van wat we in ons lichaam stoppen. Immers, je bent daadwerkelijk wat je eet. Je hersens-, hart en spiercellen worden gemaakt van wat je naar binnen stopt. Dus aan jou de keus: wil je gezonde cellen, gemaakt van groenten en fruit of wil je ‘bagger cellen’, gemaakt van chemische troep, die door moet gaan voor eten, zoals veel E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen?

Ontstekingsremmend effect

In deze Groente en Fruit yogales, laten we ons inspireren door kersen. Kersen hebben een ontstekingsremmend effect op ons lichaam en helpen ons om te gaan met chronische pijn en fibromyalgie. Net als meditatie doet. De Groente en Fruit Yogalessen zijn een idee van ReYoga, een klein, Italiaans bedrijf dat yogamatten en yogaprops maakt van gerecycled materiaal. Natalia Realini, een Italiaanse voedingsdeskundige, heeft de groenten en fruit geselecteerd voor deze serie, op basis van hun medicinale werking. De yogalessen zijn door ons ontworpen.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse les. Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen.

Yogablessures

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds. Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier met deze geleide meditatie om fysieke pijn te verminderen

Je vindt ons ook op Instagram.

#yoga #yoganederlands #yogainhetnederlands #gratis #yogaopklompen #nederland #yoganederland #nederlandsgesproken #vinyasaflow #yin #yinyoga #yogales #yogahouding #yogaoefening #meditatie #pijn #chronischepijn

Comments are closed.