Tijd voor een nieuwe core challenge, September 2021. Deze is voor goed als je last hebt van lage rugpijn. Sterke buikspieren voorkomen rugpijn, maar je hebt meer nodig dan een ‘platte buik’.

De spieren om je buikspieren heen, moeten ook sterk zijn. Denk aan je rugspieren, bilspieren en beenspieren. In deze les pak je die spiergroepen dus aan.

Veel mensen hebben te maken met rugproblemen. Vandaar dat wij een speciale Playlist online hebben staan om die problemen te voorkomen en te genezen: In de afgelopen tijd hebben we jullie iedere maand een buikspieren uitdaging voor jullie gemaakt om jullie te helpen je buikspieren te versterken. Rugproblemen voorkomen doe je echter niet alleen met sterke buikspieren, maar ook met sterke rugspieren en alle spieren die je rugspieren ondersteunen. Vandaar dat we ons in deze les focussen op core stabiliteit / core stability.

Online trainen

Zoals al onze lessen is deze core challenge een Nederlandse les. Het is altijd lekker om yoga te doen of online te trainen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online les – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding zonder steeds naar het scherm te moeten kijken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds. Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier.

PS: Je vindt ons ook op Instagram

Comments are closed.