De gezondheidsleer uit India, Ayurveda, kent geen onderscheid tussen lichaam en geest. De basis van Ayurveda vormen de dosha’s, het lichaams-/mind type. In deze les leg ik je uit wat een dosha is, hoe het je kan helpen om jezelf beter te begrijpen en hoe je het bijvoorbeeld kan toepassen in je werk.

Zoals al onze lessen is dit een Nederlandse yogales, in dit geval een Nederlandse yogafilosofieles of om precies te zijn een Ayurvedische les. Yoga en Ayurveda zijn namelijk nauw met elkaar verbonden. De een kan niet zonder de ander. In Ayurveda wordt yoga voorgeschreven als ‘geneesmiddel’ en yoga gebruikt Ayurveda om gezond en fit te zijn om daadwerkelijk asana (de yogahoudingen) te kunnen doen.

Online yogales

Het is altijd lekker om yoga te doen, maar zelfs als je Engels goed is, is een online yogales – Nederlands gesproken – soms net wat gemakkelijker te volgen. Je kunt je focussen op de yogahouding en filosofie, zonder steeds naar het scherm te moeten kijken or woorden op te moeten zoeken.

We geven al meer dan 10 jaar yogales. Al onze Vinyasa flow yoga en Yin Yogalessen zijn zo opgebouwd dat ze veilig zijn om te doen. Geen ingewikkelde transities of gevaarlijke poses. We willen dat je nu yoga doet, maar over 10 jaar nog steeds.

Helaas heb ik als massagetherapeut steeds meer klanten met yogablessures. Yoga is gezond, yoga blesseert geen mensen, mensen blesseren mensen. Vandaar ook dat wij voor hele yogalessen kiezen en niet voor ‘stukjes’. Om gezond te blijven en de voordelen van een yogales te plukken, moet je simpelweg een hele les doen. Je lichaam heeft tijd nodig om zich voor te bereiden om ingewikkeldere en diepere poses / yoga houdingen. Die tijd nemen we ervoor in onze lessen. Hopelijk gun je jezelf die tijd ook, want alleen dan pluk je alle vruchten die yoga heeft te bieden.

Veel plezier met deze Ayurvedales.

Je vindt ons ook op Instagram

#yoga #yoganederlands #yogainhetnederlands #gratis #yogaopklompen #nederland #yoganederland #nederlandsgesproken #ayurveda #dosha #gezondheidsleer #India

Comments are closed.